Geri Dön

Şekersiz baklava tarifi

Bu bayram sağlıklı ve şekersiz baklava yapmaya ne dersiniz? Şerbetli baklava tariflerine göre kalorisi az olan ve daha sağlıklı olan şekersiz baklava tarifimizi kaçırmayın. İşte şekersiz baklava tarifi...

Şekersiz baklava tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 çay bardağı tam tahıllı un
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1-2 damla limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta

İçi için:

8 adet ceviz içi(tam ceviz)
3 yemek kaşığı bal
2.5 çay bardağı su

Şekersiz Baklava Nasıl Yapılır?

Bayramların vazgeçilmezi olan baklavayı daha sağlıklı bir hale getirmeye ne dersiniz? Sağlıklı ve şekersiz bakla tarifini sizinle paylaşıyoruz. Şerbetle yapılan baklava tariflerine göre daha sağlıklı ve kalorisi düşük olan şekersiz baklava tarifini mutlaka deneyin. Beyaz un yerine bu tarifte, tam tahıllı un kullanılmıştır. Şeker yerine ise bal tercih edilmiştir. Dilerseniz bal yerine farklı tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz. İşte şekersiz baklava tarifi...

1. adım: Unu bir derin bir kaba alın ve içerisine 1 yumurta, 2 kaşık yoğurt, 3 kaşık süt ve 2 kaşık zeytinyağı ekleyin.

2. adım: Kabartma tozunun üzerine 1-2 damla limon suyu ekleyerek hamura ilave edin.Son olarak tuzu da ekleyip yoğurun.

3. adım: Hamurumuzu tatlı kaşığı yardımı ile porsiyonlayarak 20 eşit parçaya bölüp top haline getiriyoruz.

4. adım: Hamurlarımızı nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklügünde açıp üst üste 5 tane olacak şekilde 4 kümeye ayırıyoruz. Bu dört küme baklavamızın katlarını oluşturacak.

5. adım: Üst üste koyduğumuz 5 parçayı 20 cm çapında olacak şekilde açıyoruz. Elimizde 4 kat yufka oluyor. 1 kat yufka 1 kat ceviz olacak şekilde yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize alıyoruz.

6. adım: Baklava deseninde kesiyoruz. Üzerini 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlıyoruz. 170 derecede 45 dakika pişiriyoruz.

7. adım: Şerbeti için 2.5 çay bardağı ılık suya 3 yemek kaşığı balı ekleyerek bal eriyene kadar iyice karıştırın. Baklavanız piştikten 5 dakika sonra soğuk şerbetle ıslatın.

Son adım: Şerbetini çeken şekersiz baklavınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber