Şehriye mantısı tarifi
Pratik ve yapımı çok basit olan şehriye mantısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Kesme şehriyeler ile hazırlanan bu tarifi mutlaka evinizde deneyin. İşte şehriye mantısı tarifi...
Malzemeler
-2 tabak kesme şehriye (erişte)
-1 kase süzme yoğurt
-300 gr. kg kıyma
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 yemek kaşığı salça
-2 diş sarımsak
-Maydanoz
-Pul biber
-Kırmızı biber
-Tuz
Şehriye Mantısı Nasıl Yapılır?
-Kaynayan suya erişteleri atıp haşlayın.
-Erişteler haşlanırken kıymalı sosu
-Haşlanan erişteleri süzüp tencereye alın ve ardında içerisine tereyağı ekleyip karıştırın.
-Sarımsağı ezin ve yoğurtla karıştırın.
-Suyunuz süzdüğünüz erişteleri servis tabağına alın.
-Ardından üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin.
-Üzerine kıymalı sos dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis edin.
-Sosu için: tereyağında kıymayı kavurun ardından ince doğranmış biberleri de ilave edin.
-Daha sonra kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ilave edin. Bu şekilde pişirin.
-Ardından salçayı ekleyin. Kıymalı sos suyunu çekince yarım çay bardağı su ekleyin.
-Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun.