Şambali tatlısı tarifi
Şambali tatlısı, ya da bilinen diğer adıyla şambaba tatlısı, Batı Anadolu'ya özgü, özellikle Ramazan aylarında yapılan şerbetli bir tatlıdır. Şambali tatlısı lezzetinin yanında bir anda gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz, pratik de bir tatlı. Peki şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte yapımı da oldukça kolay olan şambali tatlısı tarifi...
Malzemeler
2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon
Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır?
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
Kaynamaya yakın limonunu sıkın.
İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın.
Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin.
Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbet dökün.
Afiyet olsun!