25.04.2025 - 15:48 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Myanmar'da yaşayan 21 yaşındaki John Moe The, 9 Nisan'da TikTok'ta bir deprem tahmini paylaşımı yaptı.
Paylaştığı videoda 12 gün içinde Myanmar'daki "tüm şehirleri" etkileyecek "çok güçlü" bir depremin meydana geleceğini iddia etti. "Gündüz vakti yüksek binalarda kalmayın. Önemli eşyalarınızı yanınıza alın ve binalardan uzak durun" diye konuştu.
Video tam 3.3 milyon görüntülenme aldı.
BASKINLA GÖZALTINA ALINDI
Astrolog, Salı sabahı Myanmar'ın orta kesimlerindeki Monywa kentindeki evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Myanmar askeri yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şiddetli bir depremin olacağına dair sahte haberlerin bir TikTok hesabı üzerinden yayıldığına dair ihbar aldık. Bu kişiye yasal çerçevede gerekli işlemler uygulanacak. Aynı şekilde sahte haber yazan, yayan ya da paylaşanlara karşı da etkin şekilde işlem yapılacaktır."
300.000'den fazla takipçisi olan TikTok hesabı kapatıldı.
MYANMAR 7.7 İLE SARSILDI
Myanmar, merkez bölgesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Depremde 3.700'den fazla kişi hayatını kaybederken 60.000'den fazla kişi yaralandı. Depremin ardından birçok yol ve köprü kullanılamaz hale geldi; elektrik ve iletişim altyapısı çöktü.