Salep Tarifi
Kış mevsiminin olmazsa olmaz içeceklerinden biri de saleptir. Hazır saleplerden sıkılıp evde salep nasıl yapılır diyenler için pratik bir tarif hazırladık. Hem sağlıklı hem pratik salep nasıl yapılır haberi herkesin hoşuna gidecek. Peki, salep nasıl yapılır? İşte bol tarçınlı salep tarifi...

Malzemeler
1 litre kadar süt
1/2 Yemek kaşığı saf toz salep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
-Çubuk tarçın
Üzeri için;
Toz tarçın
Salep Nasıl Yapılır?
Kış deyince aklımıza ilk gelen keyiflerden biri de saleptir. Dışarıda yağan yağmura, kara inat evde mis gibi sıcacık salep içmeyi kim istemez. Salep için gerekli olan malzemeleri bulmanız zor değildir. İşte içinizi ısıtacak salep tarifimiz için malzemeler ve yapım aşamaları...
1. adım: İlk önce toz salebinizi ve toz şekerinizi derin bir kabın içine alın.
2. adım: Daha sonra bir tencerenin içinde sütü kaynatın, Kaynadıktan sonra altını kısın.
3. adım: Kabın içinde karıştırdığınız toz salep ve şekeri kaynayan sütün içine yavaş yavaş dökün. En önemli nokta mutlaka karıştırmayı bırakmayın.
4. adım: Salep kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edin. Köpükler oluşmaya başladığında salep olmuş demektir.
5. adım: Son olarak bardaklara boşaltın ve çubuk tarçınla servis edin.
Afiyet olsun.