Rum böreği tarifi
Günün her saatinde sıcak sıcak servis edebileceğiniz rum böreği tarifini sizinle paylaşıyoruz. Herkesin merakla araştırdığı rum böreği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte cevabı...
Malzemeler
-150 gr lor peyniri
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
-Tuz
-Beyaz biber
-1 kemer patlıcan
Rum Böreği Nasıl Yapılır?
-Patlıcan kabuklarını alacalı soyun. 1 cm kalınlığında verev halkalar şeklinde dilimleyin.
-Tuzlu suda bir süre bekletip kurulayın. Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, tuz ve beyaz biberi harmanlayın.
-Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde yarım küre oluşturacak biçimde şekillendirin.
-Derin bir tavada iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartın.
-Kağıt havlu üzerinde yağı alındıktan sonra sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.