Geri Dön

Risotto Topları Tarifi

İtalyanların içli köftesi olarak bilinen arancini, ekmek kırıntıları ile kaplanmış ve daha sonra derin kızartılmış pirinç topundan oluşan İtalyan atıştırmalıklardır. Risotto topları olarak da isimlendirilen aranci tarifi birçok kişi tarafından internette aranıyor. Peki, arancini nasıl yapılır? İşte arancini tarifi, risotto topları yapımı...

Risotto Topları Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 litre tavuk suyu (4 su bardağı)
-İnce doğranmış 1 soğan
-Ezilmiş 2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı zeytin yağı
-1,5 su bardağı haşlanmış pirinç
-Yarım su bardağı rende parmesan veya kaşar
-4 yumurta
-2 su bardağı ekmek kırığı
-1 su bardağı un
-Sıvı yağ
-Mozarella parçaları

Servis için:

-Domates, turşu, zeytin

Risotto Topları Nasıl Yapılır?

İtalya'nın meşhur atıştırmalıklarından olan aranci lezzetini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Arancini, ekmek kırıntıları ile kaplanan ve daha haşlanmış pişirin ile doldurulup kızartılan mükemmel italyan atıştırmalıklarından biri. Birçok kişi tarafından internette tarifi aranan arancini yani risotto topları tarifi için malzemeleri sizinle paylaştık. Peki arancini nasıl yapılır? İşte arancini tarifi, risotto topları yapımı... 

Arancini (risotto topları) tarifi - Arancini nasıl yapılır?

Birinci adım: Bir tavada zeytinyağıyla soğan ve sarımsakları soteleyin. Soğanların üstüne pirinci ve 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyin.

İkinci adım: Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Suyunu çekinde 2 su bardağı daha tavuk suyu koyup aynı şekilde pişirin.

Üçüncü adım: Suyu iyice gidince parmesan peynirlerini ekleyin ve karışımı soğumaya bırakın. Daha sonra 2 yumurta ekleyip yoğurun. Kalan 2 yumurtayı çırpın.

Dördüncü adım: Yoğurduğunuz karışımı ufak toplar haline getirip içerisine varsa mozarella parçalarını yerleştirin. 

Beşinci adım: Toplarınızı sırayla yumurta, un ve ekmek kırıntılarına batırın. Başka bir tencerede bitkisel yağla topları kızartıp turşu, domates ve zeytin ile servis edebiliriz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber