Geri Dön

Piyaz tarifi

Piyaz tarifi en çok beğenilen salata tarifleri arasında yer alır. Köftelerin ve et yemeklerinin yemeklerinin yanında salata olarak kullanılan piyaz ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Piyaz tarifi nedir, piyaz nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını birazdan öğreneceksiniz. İşte enfes lezzette piyaz tarifi…

Piyaz tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
1 tane soğan
Yarım demet maydanoz

Sosu için
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
Sumak
Pul biber
Tuz
Yarım limonun suyu

Piyaz Nasıl Yapılır?

• Fasulyeleri akşamdan tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su içinde bekletin.
• Ertesi gün şişen fasulyeleri süzün ve yeniden su ekleyerek orta ateşte haşlayın.
• Soğanları ve maydanozları ince ince kıyın.
• Haşlanan fasulyeleri süzün ve bir kaba boşaltın, üzerine soğan ve maydanozu ekledikten sonra sos malzemelerini de ekleyin ve iyice karıştırın.

Kuru fasulye hazırlanan piyazın sağlığımıza da birçok çeşitli faydası bulunmaktadır. Bu faydaları maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz;

Piyazın faydaları

Kuru fasulye piyaz halinde yani haşlanmış olarak tüketildiğinde sağlığımıza oldukça faydalı hale gelir.

1- Piyaz kuru fasulye ile yapılan bir salata çeşidi olması nedeniyle içerisinde sodyum, magnezyum, demir, potasyum gibi mineral ve bileşenler açısından zengin mineraller barındırmaktadır.
2- kuru fasulye protein kaynağı bir besin olmasından dolayı et yerine tüketilebilir.
3- Bunun yanında fasulye, bilişsel işlevin ve beyin hücrelerinin fonksiyonlarını yerine getirmek için ihtiyaç duydukları vitamini karşılamaktadır.
4- Fasulyenin içerdiği lifler metabolizma hızının dengelenmesini sağlarlar. Yemek sonrası yürüyüş kan şekerini düşürdüğü gibi, fasulye de kan şekerini düşüren protein açısından zengindir.
5- Fasulye sindirim sistemi hareketini sağlıklı şekilde arttırır ve artıkları dışarı atmak için gerekli olan çözünmez lifler aşısından olukça zengindir. Bu özelliği, bizim kalın bağırsakta diyet lifi fermantasyonuna yardımcı olur ve sindirim sisteminde bulunan yararlı bakterilerin sayısını arttırır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber