Patatesli tavuk tarifi
Fırında patatesli tavuk tarifi oldukça basit ve lezzetli...
Malzemeler
1 bütün tavuk göğsü
6- 8 patates
1/3 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
6 yemek kaşığı acı sos
2 bardak rendelenmiş cheddar peyniri
1 bardak kıyılmış yeşil soğan
Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır?
Fırını 200 derecede ısıtın.
Geniş bir kasede zeytinyağı, baharatlar ve acı sosu karıştırın.
Küp küp doğradığınız patatesleri karıştırıp fırın tepsisine koyun ve 45 dakika pişirin.
Bu esnada küp küp doğradığınız tavuk göğsünü de sosun kalanıyla karıştırın.
Ayrı bir kasede yeşil soğan ve peyniri karıştırın.
Patatesler hazır olduğunda üzerine tavuk göğsünü yerleştirin.
Yeşil soğan ve peynirli karışımı en üste ince tabaka halinde dağıtın.
15-20 dakika daha fırında pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Tavukların durumuna göre pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!