Geri Dön

Patatesli börek tarifi

Çıtır çıtır patatesli börek yapmak için tarifimize göz atın.

Patatesli börek tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 yufka
1 bardak sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un

İç Harcı:
4 patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber, pul biber, karabiber
Tuz
Üzerine 1 yumurta

Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayın ve ufak ufak doğrayın.

Soğanı rendeleyin ve kavurduktan sonra patates, nane, tuz, kırmızı biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Soğumaya bırakın.

Sıvıyağ, sirke, un, tuzu çırpıp sos kıvamına getirir.

Yufkalardan birini serip üzerine 2-3 yemek kaşığı sostan ekleyin ve üzerine bir yufka daha serin.

Sigara böreği yapar gibi pizza dilimi şeklinde bölün ve içine patatesli harcı koyup sarın.

Üzerine bir yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber