Geri Dön

Patates Cipsi Tarifi

Ev yapımı ve çok lezzetli patates cips tarifini denemeye ne dersiniz? Koruyucu içermeyen ve fazla yağlı olmayan patates cipsi tarifini evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte ev yapımı patates cipsi tarifi...

Patates Cipsi Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 tane ince kabuklu patates
Sirke(yıkama suyu için)
Tuz
Zeytinyağı
Karabiber

Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

Artık dışarıdan cipsi satın almak istemeyeceksiniz! Evinizde katkısız ve koruyucu içermeyen patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Çok az yağ kullanarak hazırlayacağınız patates cipsleri dışarından hazır aldığınız cipslere nazaran daha sağlıklı olacak. Enfes atıştırmalıklar arasında yerini alan patates cipsi için malzemeleri sıraladık. Peki, ev yapımı patates cipsi nasıl yapılır? 

Ev yapımı patates cipsi yapılışı

1. adım: Patatesleri iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin. Derin bir kase içine su ve patatesleri koyun.

2. adım: Suya tuz ve sirke ekleyerek patatesleri içinde karıştırarak yıkayın. Patateslerin suyunu süzün ve su ile yıkayın, havlu kağıt ile kurutun.

3. adım: Patateslerin üstüne tuz, zeytinyağı ve karabiber ekleyerek karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri yan yana dizin.

4. adım: 175 derecede önceden ısıtılan fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alarak patatesleri ters çevirin ve her tarafı kızarana kadar tekrar pişirin. Patatesler servise hazır.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber