Pastane Poğaçası Tarifi
Artık pastaneden poğaça almak istemeyeceksiniz! Kahvaltıda veya beş çayında hazırlayabileceğiniz yumuşacık pastane poğaçası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, pastane poğaçası nasıl yapılır? İşte pastane poğaçası tarifi...

Malzemeler
250 gram tereyağı
1 kaşık maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
2 kaşık şeker
Un
İçine;
Peynir
Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?
1. adım: Ilık sütle maya ve şekeri karıştırın.
2. adım: Bir kapta tereyağı, tuz, sıvı yağ ve birinin sarısını ayırdığınız yumurtaya mayalı karışımı ekleyin.
3. adım: Yavaş yavaş un ilave edip yoğurmaya başlayın.
4. adım: Yumuşak bir hamur oluşturduğunuzda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde açın ve içlerine peynir koyun.
Son adım: Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.