Paçanga böreği tarifi - Paçanga böreği nasıl yapılır?
Paçanga böreği tarifi Türk mutfaklarının vazgeçilmez ara sıcakları arasında yer alır. Yapımı oldukça basit ve pratik olmasından dolayı birçok kişinin tercihi olmuştur. Paçanga böreği çay saatlerinde, akşam yemeğinde, iftarda ve sahurda ara sıcak olarak hazırlanır. Paçanga böreği tarifini henüz bilmiyor ve nasıl yapıldığını merak ediyorsanız size vermiş olduğumuz tarife göz atabilirsiniz. İşte paçanga böreği tarifi...
Malzemeler
Malzemeler:
3 adet yufka
150 gram pastırma
Kaşar peyniri
2 adet domates
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Galeta unu
1 adet yumurta
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
1. adım: Yufkaları üst üste koyup 8 eşit parçaya bölün.
2. adım: Pastırmaları ve kaşar peynirini dilimleyin.
3. adım: Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
4. adım: Her bir yufkanın geniş parçasının içine dilimlenmiş pastırma, kaşar peyniri ve doğranmış domatesleri ekleyin ve sigara böreği gibi sarın.
5. adım: Yufkaları kızgın yağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.
Paçanga böreği püf noktası:
Paçanga böreklerini yağlı fırın kâğıdı serilmiş tepsi üzerinde fırında pişirebilir ya da çırpılmış yumurta ve galeta ununa batırdıktan sonra yağda kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.