Geri Dön

Milföylü yufkalı börek tarifi

Sizin için vazgeçemeyeceğiniz bir börek tarifi paylaşıyoruz. Normal yufka böreğinden daha farklı ve çıtır olan milföylü yufkalı börek, misafirlerinize sunmanız için seçeneklerden biri. Farklı lezzetleri sevenlerin tercih ettiği milföylü yufkalı böreği evinizde kolayca yapabilirsiniz. Oldukça ekonomik ve pratik olan milföylü yufkalı böreği ister peynirli, patatesli ya da sade yapabilirsiniz. Biz bu tarifte kıymalı versiyonunu tercih ettik. İşte milföylü yufkalı börek tarifi...

Milföylü yufkalı börek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

-18 adet kare milföy hamuru
-3 adet yufka
-1 şişe maden suyu
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvıyağ

İç malzemesi için;
-400 gr kavrulmuş kıyma
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet kırmızı kapya biber
-2 adet yeşil biber
-1 tutam maydanoz
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber

Üzeri için;
-1 adet yumurta sarısı
-Çörek otu ya da susam

Milföylü Yufkalı Börek Nasıl Yapılır?

-İlk olarak iç malzemeyi hazırlayın.
-Biberleri minik minik doğrayın ve soğan ile kavurun.
-Üzerine kıymayı bekleyin ve tüm karışımı kavurmaya devam edin.
-Maydanozu, tuzu ve karabiberi ocaktan alırken ilave edin ve ılıması için kenara alın.
-Böreğin sosu için; derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 şişe maden suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.
-9 adet milföy hamurunu un serptiğiniz tezgah üzerinde yan yana ve alt alta kare olacak şekilde dizin ve kenar kısımlarını eliniz ile birleştirin.
-Tek hamur olacak şekilde büyük fırın tepsisi içine sığacak şekilde merdane ile açın.
-Açtığınız milföy hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine yerleştirin.
-Üzerine 1 adet yufkayı yanlardan sarkacak şekilde serin ve hazırladığınız sostan sürün.
-Diğer 2. yufkayı da 4'e bölüm ve her parçayı sosa batırıp, tepsi içine yerleştirin.
-üzerine hazırladığınız tüm kıymalı harcın tamamını koyun.
-3. yufkayı da 4'e bölüp, sosa batırarak, harcın üzerine yerleştirin.
-Yanlardan sarkan yufkaları içe doğru kapatıp, tekrardan sostan sürün.
-Kalan milföyleri aynı şekilde merdane ile tek yufka olarak açın ve böreğin üzerine yerleştirin.
-Bıçak yardımı ile kare kare kesin ve son kalan sosu üzerine gezdirin.
-Sosunu çekmesi için 2-3 saat buzdolabında saklayın.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber