Geri Dön

Margarita pizza tarifi

Evinizde kolayca margherita pizza (margarita pizza) hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu eşsiz İtalyan pizzasını kolay malzemelerle, hızlıca yapabilirsiniz. Sevdiklerinize İtalyan sofrası sunmak için margherita pizza (margarita pizza) harika bir seçenek olacaktır. Peki, margherita pizza (margarita pizza) nasıl yapılır? İşte margarita pizza tarifi...

Margarita pizza tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:
-1 paket kurumaya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1,5 su bardağı ılık su
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-4,5 su bardağı un

Pizza sosu için;
-1 adet büyük boy domates
-1 tepeleme yemek kaşığı salça
-1 çay bardağı sıcak su
-3 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı zeytin yağı
-1 çay kaşığı kuru fesleğen
-Çay kaşığı ucuyla nane
-1 çay kaşığı şeker
-Tuz

Üzeri için;
-Mozzarella peyniri
-Çeri domatesi

Margarita Pizza Nasıl Yapılır?

1. adım: Hamuru güzelce 15-20 dakika boyunca yoğurun. Sakız kıvamında bir hamur elde edin.

2. adım: Hamur oluşum sürecinde 3/4 yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurma işleminde de 3/4 yemek kaşığı zeytinyağı kullanarak yumuşacık bir hamur el edin ve sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin.

3. adım: Bu ölçülerle 2 adet orta boy pizza elde edebilirsiniz.

4. adım: Mayalanan hamurumuzu elimizle güzelce açın. Daha sonra pizza sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve elde ettiğiniz sosu pizzanın üzerine yayın.

5. adım: Sırasıyla mozzarella peynir, ince dilimlenmiş çeri domatesleri dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın.

6. adım: Kontrollü bir pişirme sürecinin son 2 veya 3. dakikasında pizzamıza şerit doğradığınız fesleğenleri de serpip, süreyi tamamlayın.

Son adım: Sıcakken dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber