Geri Dön

Mantarlı kaşarlı tavuk tarifi

Mantara en çok yakışan etlerden biri olan tavuk ile hazırlayacağınız mantarlı tavuk güveç, yapmayı kolay yemesi lezzetli bir tarif.

Mantarlı kaşarlı tavuk tarifi
  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

300 gram tavuk sarma (kuşbaşı)
400 gram tavuk göğsü (kuşbaşı)
350 gram mantar
3 domates
4 sivri biber
3-4 diş sarımsak
200 gram rendelenmiş kaşar
2 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Mantarlı Kaşarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavukları tavada tereyağı ve sıvıyağ ile birlikte suyunu çekene kadar kavurun.

Mantarları doğrayıp üzerine ilave edin.

10-15 dakika kadar kavurduktan sonra sarımsak, domates ve biberleri de doğrayıp ilave edin.

Pişince güvece koyun ve üzerine kaşar serpip 180-200 derecelik fırında pişirin.


Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber