Mantar kurabiye tarifi
Tatlı severlerin vazgeçemediği lezzetlerden biri olan mantar kurabiye tarifi büyük ilgi görüyor. Çay saatlerinin sevilen yiyeceği mantar kurabiye yapımı nasıl olur? Mantar kurabiyenin malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte en leziz mantar kurabiye tarifi...
Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin(ya da tereyağı)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta yoğurun. Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyin. Daha sonra vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru harmanlayın.
Hafif sertlikte bir hamur elde edin, yarım saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizin.
Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastırın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirin.