Maden sulu poğaça tarifi
Kahvaltıların kurtarıcısı poğaçayı bir de maden sulu deneyin. Maden sulu poğaçayı yaptığınızda herkes parmaklarını yiyecek. İnanılmaz lezzetiyle maden sulu poğaça tarifi...
Malzemeler
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 paket maya
1,5-2 yemek kaşığı şeker
un
tuz
yumurta sarısı
Harcı için;
beyaz peynir
maydanoz
Maden Sulu Poğaça Nasıl Yapılır?
Mayanın kabarması için bir kaba alıp toz şeker ve sütü ekleyip bekletin.
Kaba sonrasında sıvıyağ, maden suyu ve tuz ilave edin.
Alabildiği kadar unu azar azar ekleyerek yoğurun. Kıvamı elinize yapışmamasından anlayabilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra parçalar koparıp içerisine peynir ve maydanozla hazırladığınız iç harcı koyun. Tercihen başka malzemeler de kullanabilirsiniz harç için.
Hazırladığınız poğaçaları birbirine değdirmeden fırın tepsisine yerleştirin ve mayalanması için en az yarım saat bekletin.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp tercihen çörekotu serptikten sonra önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyetle yiyin :)