Geri Dön

Limonlu sarımsak soslu tavuk tarifi

Tarifin adı bile bence iştah açmaya yetiyor. Yanında pilav ile servis edebileceğiniz enfes bir tarif!

Limonlu sarımsak soslu tavuk tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet derisiz kemiksiz tavuk göğsü
2 kaşık tereyağı
1/4 bardak su
2 kaşık taze limon suyu
2 diş kıyılmış sarımsak
1 tavuk bulyon
1 kaşık taze kıyılmış maydanoz

Limonlu Sarımsak Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Bir kase içerisinde kekik, tuz, karabiberi karıştırıp tavuğa sürün.

Tereyağını tavada eritip içine tavuğu atın ve 3-5 dakika her iki tarafını da pişirin.

Aynı tavada su, limon suyu ve sarımsağı da karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Tavuğun üzerine bu karışımı dökün.

Ardından fırın tepsisine tavuğu yerleştirip önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında tavuk iyice kızarana kadar pişirin.

Servis ederken üzerine taze maydanoz serpmeyi de unutmayın.


Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber