Kıymalı poğaça tarifi
Güney Amerika'nın empanadasına lezzetli Türk dokunuşu!
Malzemeler
250 gr kıyma (dilerseniz sosis kullanabilirsiniz)
haşlanmış ıspanak
salsa sosu
150 gr beyaz peynir
1 paket hazır tart hamuru
1 adet çırpılmış yumurta
Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?
1. Fırını 220 derecede ısıtın. Sosisleri eşit şekilde karıştırarak orta ateşte ortalama 5 dakika iyice pişene kadar tutun. Sonra sosisleri süzün. Ispanak ve salsayla karıştırın. Ardından peyniri ekleyin.
2. Tart hamurlarını büyük yağsız kurabiye kağıdı üzerine serin. Her bir tartı ikiye bölün. Sosisli karışımı her yarım tartın üzerine, kenarlarda boşluk kalacak şekilde yayın.
3. Boşta kalan tarafı diğerinin üzerine kapatın ve kenarlarını birleştirin. Kenarlara çatalla basarak şekil verin. Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.
4. 20-25 dakika boyunca hafif kızarana kadar fırınlayın. İsterseniz salsa sosuyla servis edebilirsiniz.