Geri Dön

Kıymalı Pide Tarifi

Evde pide hamuru yapımı, evde kıymalı pide tarifi kimsenin 'hayır' diyemediği lezzetler arasında yerini alıyor. Kendi kıymalı pidenizi evinizde çok kolay yöntemlerle hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık pide hamuru ve kenarlarının çıtırlığı ile kıymalı pide tarifi tüm mutfağınızın mükemmel kokmasını sağlayacak. İftar sofralarının şimdiden vazgeçilmezi olacak kıymalı pide tarifi için malzemeleri hazırlayın. Peki, evde kıymalı pide nasıl yapılır? İşte kıymalı pide tarifi...

Kıymalı Pide Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:

2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket toz maya
5-6 su bardağı kadar un

İç malzemesi için;

250 gr kıyma
1 kuru soğan (ince kıyılmış)
2 domates(küp küp doğranmış)
2 sivri biber (küçük doğranmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Arzuya göre üzerine kaşar peyniri rendesi

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Artık dışarıda kıymalı pide yemek zorunda kalmayacaksınız! Evinizde çok kolay malzemeler ile mutfağınızı buram buram kıymalı pide kokutacak kıymalı pide tarifini sizinle paylaşıyoruz. İç harcını patatesli pide, peynirli pide ya da sebzeli pide olarak da yapabilirsiniz. Ama emin olun en güzeli ve en vazgeçilmezi kıymalı pide olarak biliniyor. İftar sofralarının da şimdiden baş tacı olacak bu lezzeti mutlaka evinizde deneyin. Peki, evde kıymalı pide nasıl yapılır? İşte kıymalı pide tarifi...

Evde kıymalı pide nasıl yapılır? Evde pide tarifi

Birinci adım: Derin bir yoğurma kabına ılık suyu, mayayı, şekeri, yumurtayı ve zeytinyağı alıp çırpın.

İkinci adım: Unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru karıştırmaya başlayın. Tuzu ilave edelim. (Hamurun çok iyi kabarması için tuzu en son ekleyin.)

Üçüncü adım: Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve üzerini kapatıp ılık bir yerde 45 dakika mayalandırın.

Dördüncü adım: İç malzemesi için tüm malzemeyi çiğden doğrayıp karıştırın.

Beşinci adım: Hamurdan 12 beze çıkarın be oval bir şekilde açın.

Altıncı adım: Harcı üzerine yayın ve pide şeklini verin.

Yedinci adım: Yumurta sarısını biraz sulandırın ve pidelerin kenarlarına sürün.

Sekizinci adım: 190 derece önceden ısıtılmış fırında yarı yarıya kızartın. Üzerine kaşar rendesi ilave edip tamamen kızarmasını sağlayın.

Son adım: Fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürüp üzerini örtün, 10 dakika sonra servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

 

 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber