Kırmızı Biberli Karnabahar Biftek Tarifi
Et ve çeşitlerini yemeyenler için harika bir tarifimiz var! Eğer mangal veya doyurucu biftek tariflerinin sadece et yiyenlere özel olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Kırmızı biber ve kapariden oluşan, harika bir salsa ile sunulan bu lezzet, alıştığınız basit buharda pişirilmiş sebzeden çok daha fazlası. Karnabahardan yapılan bu biftek tarifine eminiz ki bayılacaksınız. İşte kırmızı biberli karnabahar biftek tarifi.
Malzemeler
1 küçük başlı karnabahar
Sızma zeytinyağı
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber
Salsa sosu için:
1 su bardağı salamura yeşil zeytin
1 su bardağı salamura kapari
1 adet kırmızı dolmalık biber (kırmızı biber)
Yarım demet maydanoz
1 limon
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber
Sunmak için:
1 çorba kaşığı büyük doğranmış ve suda bekletilmiş badem
Kırmızı Biberli Karnabahar Biftek Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun.
2. adım: Karnabaharı 4 eşit parçaya bölün ve dilimleyin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin.
3. adım: Üzerine zeytinyağı gezdirin, deniz tuzu ve karabiber ekleyin. 15 dakika fırına koyun.
4. adım: Karnabahar pişerken, salsa sosunu hazırlayın.
5. adım: Yeşil zeytin, dolmalık biber ve maydanozu doğrayın. Süzülmüş kapari, bir sıkma limon ve bir tutam deniz tuzu ve karabiber ile tatlandırın.
6. adım: Karnabahar piştikten sonra karnabaharın yarısını servis tabağına alın.
7. adım: Üzerine salsa sosunun yarısını ekleyin ve son olarak bir tutam doğranmış, suda bekletilmiş badem ekleyerek servis edin.
Son adım: Kalanı yarın öğle yemeği için buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın.
Afiyet olsun.