Geri Dön

Kimyon Çayı Nasıl Yapılır? Toz Kimyon Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

Kimyon çayı yüksek besin değerine sahip olması nedeniyle pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Demir ve mineral bakımından zengin olan kimyon çağı pek çok uzman tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Bu nedenle nasıl demleneceği ve nasıl tüketileceği merak edilmektedir. Peki, kimyon çayı nasıl yapılır? Kimyon çayı nasıl demlenir ve nasıl tüketilir? Sizlere kimyon çağı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Kimyon Çayı Nasıl Yapılır? Toz Kimyon Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?

Kimyon çayı dışarıdan alınması gereken magnezyum bakımından zengin olması nedeniyle oldukça sağlıklı bir çaydır. Özellikle demir eksikliği olan kişilere önerilmektedir.

Haberin Devamı

Kimyon Çayı Nasıl Yapılır?

Toz haline gelmemiş ve henüz öğütülmemiş kimyonu tohumlarının çayını yapmak mümkündür. Bunun için yaklaşık olarak 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 1 bardak kaynamış su içerisine eklenmeli ve 5 dakika bu şekilde bekletilip demlenmelidir. Bu şekilde kimyon çayı günden 2 bardak kadar tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle her gün düzenli içildiği zaman stresi azalttığı ve kan şekerini normal seviyelere düşürüldüğü bilinmektedir.

Toz Kimyon Çayı Nasıl Demlenir?

Kimyonda bulunan timol isimli madde bağırsaklardaki besinlerin sindirimden sorumlu enzimleri salgılayan salgı bezlerini uyarır. Kimyon aroması ağızdaki tükürük bezlerini harekete geçirir ve gıdaların sindirimini kolaylaştırır. Yağ yakılmasına destek olan kimyon yoğurt içerisine eklenebilir ve bu şekilde tüketebilir. Bunun dışında çayı da yapılmaktadır. Kimyon çayı şu şekilde yapılır:

Haberin Devamı

- 1 su bardağı içerisine 1 tatlı kaşığı kimyon eklenmelidir.

- Kimyon eklendikten sonra kaynatılıp süzülmelidir.

- Süzüldükten sonra içerisine yarım limon suyu da sıkabilirsiniz. 

Kimyon Çayı Nasıl Tüketilir?

Kimyon çayı tüketmenin vücuda pek çok yönden sağlığı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle pek çok uzman tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Kimyon çayının günden 2 bardak tüketilmesi önerilmektedir. Bu şekilde tüketildiği zaman pek çok faydası görülebilir. Ayrıca kimyon çayının içerisine limon sıkılarak da tüketmek mümkündür. 

Kimyon Çayının Faydaları Nelerdir?

- Balgam sökücü özelliğine sahiptir.

- Soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir.

- Karın ağrılarına iyi gelir.

- İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

- Karaciğer sağlığını korur.

- Safra üretimini destekler

- Sindirime yardımcı olur.

- Birçok kanser hastalıklarına da iyi gelmektedir. 

 

 

 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber