Geri Dön

Kaytaz böreği tarifi

Hatay sofralarından sizin sofralarınıza evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis kaytaz böreği tarifi.

Kaytaz böreği tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:
4 bardak un
1-1,5 bardak ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz

Harcı için:
250 gram kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kaytaz Böreği Nasıl Yapılır?

Bütün hamur malzemesini bir kaba alarak yoğurmaya başlayın.

Ilık suyu yavaş yavaş ekleyin.

Üstünü örtüp mayalandırın.

Soğanı ve domatesi rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın.

Bütün iç malzemelerini güzelce karıştırın.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.

Biraz dinlendikten sonra elinizle açıp yağlı tepsiye koyun, üzerine iç harçtan koyun.

Bir süre de tepside beklettikten sonra 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber