Geri Dön

Kavun dolması tarifi

Kavun dolması son zamanlarda internette en çok aranan tarifler arasında neredeyse ilk sırada yer alıyor. Kavundan dolma mı olur demeyin. Vereceğimiz kavun dolması tarifinin tadına baktığınızda sizde tadına inanamayacaksınız. Sizde kavun dolması tarifi nedir, kavun dolması nasıl yapılır diye merak ediyorsanız tüm sorularının cevaplarını birazdan öğreneceksiniz. İşte hem pratik hem de lezzetli olan kavun dolması tarifi ve kavun dolması nasıl yapılır sorusunun cevapları…

Kavun dolması tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet orta boy kışlık kavun
Kavunlu sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fiske dereotu
1 fiske maydanoz
1 kahve fincanı sıcak su

İç harcı için:

2 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı badem, antep fıstığı, kuş üzümü
450 gram dana kıyma
1 kahve fincanı baldo pirinç
1 fiske dereotu ya da maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, toz kişniş, yenibahar

Kavun Dolması Nasıl Yapılır?

Kavun dolmasının püf noktası:

Antep fıstığı ve bademi önceden sıcak suda bekletin bu kabuklarını daha hızlı ve kolay soymanıza yardımcı olacaktır. Kavunun iç kısmını düzenli bir şekilde kesmenize gerek yok yapısı gereği kendisi dağılacaktır. Fırını kesinlikle önceden ısıtmayın kavunu yakabilirsiniz.

1. adım: Orta boy kavunun baş kısımlarını kesin, dik bir şekilde ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini ayırın. Kaşıkla kavunun içini oyup çıkan parçayı ayrı bir kaba alın.

2. adım: Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

3. adım: Önceden sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademi ve antep fıstığını ekleyin az daha pişirmeye devam edin.

4. adım: Sıcak suda beklettiğiniz için şişen kuru üzümleri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıymayı tavaya koyup ezerek kavurun. Sıcak suda kaynatılıp süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika daha pişirmeye davam edin.

5. adım: İnce ince kıyılan maydanoz ve dereotunu ekledikten sonra acele etmeden karıştırın. Tuz, karabiber, toz kişniş ve yenibaharı da ekleyip ve karıştırmaya devam edin.

6. adım: Kavunun içini hazırladığınız harçla doldurun fırın tepsisine yerleştirin. Fırınınızı 10 dereceye ayarlayın ve 20 dakika kadar pişirin.

7. adım: 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ayırdığınız kavunu ekleyin ve karıştırın bir fiske kıyılmış dereotunu ve maydanozu da ekleyin ve ezerek karıştırmaya devam edin.

8.adım: Suyu ilave edin tavanın altını kısıp kavunlar eriyene kadar karışımı pişirmeye devam edin

Son adım: Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber