Geri Dön

Kabaklı falafel tarifi

Yaz mevsiminde en güzel ve hafif sebzelerinden biri olan kabak ile mutlaka falafel tarifimizi deneyin. İçi kabak dolgulu, dışı çıtır çıtır olan kabaklı falafel tarifi için malzemeleri paylaştık. İşte kabaklı falafel tarifi...

Kabaklı falafel tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-2 adet kabak
-1 yemek kaşığı tuz
-1 demet dereotu
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı karabiber
-2-3 yemek kaşığı un
-1 kase galeta unu
-1 adet yumurta sarısı

Kabaklı Falafel Nasıl Yapılır?

-Nohutları bir gece önceden haşlayın. Kabakları rendeleyin ve bir kaşık unla karıştırın.

-Nohutları ezin ve kabaklarla birleştirin. Baharatları ekleyin ve yoğurun, un ilave etmeniz gerekiyorsa ilave edin.

-Bu kıvam, ellerinize yapışmayan ancak, çok sert olmayan bir kıvamı olmalı. En son dereotunu kıyarak ilave edin.

-Elinizde yuvarlayın ve top top dizerek, buzdolabında dinlendirin.

-Kızartma yağını iyice kızdırın. Falafel toplarını yumurta sarısı ve galeta ununa bulayıp, kızartın.

Püf noktası: Buzdolabında bekletmek falafel toplarının kızarırken dağılmasını engelleyecektir.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber