Kabak cipsi tarifi
Ev yapımı sağlıklı ve nefis bir cips hazırlamaya ne dersiniz? Kabak cipsi tarifi yeni favoriniz olacak. Kabak cipsi nasıl yapılır merak ediyorsanız işte adım adım kabak cipsi tarifi...
Malzemeler
Kabak
Tuz
Sıvıyağ
Parmesanlı kabak cipsi malzemeleri:
Kabak
Tuz
Sıvıyağ
Yumurta akı
Rendelenmiş parmesan peyniri
Kabak Cipsi Nasıl Yapılır?
Adım 1: Kabakları yıkadıktan sonra kurulayıp başlarını kesin. Her birini cips inceliğinde halka halka dilimleyin. Bıçakla yeterince ince dilimleyemiyorsanız soyacak işinizi görecektir.
Adım 2: Tepsinize yağlı kağıt serin. Kabakları tek tek tepsiye dizin. Suyunu bırakacağı için kabakların üst üste gelmemesi gerekiyor.
Adım 3: Bir fırça yardımıyla sıvıyağı kabaklara sürün.
Adım 4: Üzerine tuz serpiştirin.
Adım 5: Önceden ısıttığınız 200 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Parmesanlı kabak cipsi yapılışı
Adım 1: Kabakları yine aynı şekilde yıkayıp kuruladıktan sonra bu kez daha kalın (kabak kızartması gibi) dilimleyin.
Adım 2: Kabakları tuzlayın.
Adım 3: Tepsiye yağlı kağıt serin.
Adım 4: Kabakları yumurta akına bulayıp rendelenmiş parmesana batırın.
Adım 5: Tek tek tepsiye dizin. İsteğe bağlı olarak üzerine baharat serpiştirin.
Adım 6: Önceden ısıttığınız 200 derece fırında pişirin.
Servis önerisi
Kabak cipsi tarifinin yanına en iyi yakışan lezzet elbette ki sarımsaklı yoğurt. Fırında çıkardığınız kabak cipsini sarımsaklı yoğurda batırarak afiyetle yiyebilirsiniz.