Geri Dön

Hint böreği tarifi

Hint böreği Hindistan'da samsa ismiyle anılıyor. Hindistan'da en çok tüketilen tarifler arasında yer alan Hint böreği tarifi genellikle aperatif olarak tüketilir. Son günlerde tadı insanlar tarafından oldukça merak edilen Hint böreği tarifini sizlerle paylaşacağız. Hint böreği tarifi nedir diye merak ediyorsanız işte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz Hint böreği tarifi:

Hint böreği tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gr un
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su

İç harcını hazırlamak için:
250 gr kıyma
3 tane robottan geçirilmiş soğan
Göz kararı karabiber

Hint Böreği Nasıl Yapılır?

Hint böreği tarifi adından da anlaşılacağı üzere Hindistan'dan gelen bir lezzettir. Yapılan tarihi araştırmalarda Hint böreğinin Eski Pers İmparatorlarının da sevdiği bir yiyecek olduğu anlaşılmış ve bu nedenle geçmişinin en azından MÖ 500'lerden daha eskiye uzandığı tahmin edilmiştir. 1980'lerden itibaren Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinde de tanınmış ve tüketilmeye başlanmıştır.

Hint böreği tarifi iç harcı genellikle yöreden yöreye farklılıklar göstermektedir. Ancak Hint böreğinin en önemli özelliği hamuruna baharat katarak yapılmasıdır.

1. aşama: Bir kabın içerisine un, tuz ve maya ekleyin. Daha sonra içerisine ılık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde edene kadar elinizde yoğurun.

2. aşama: Hamuru 15 dk mayalanması için beklettikten sonra iki beze parçaya bölün ve 20 dk daha dinlenmeye bırakın.

3. aşama: İç harcı için malzemeler kısmında vermiş olduğumuz ürünleri bir kabın içerisine ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Bir tavanın içerisinde iç harcı 5 dk kavurun.

4. aşama: Hamuru oklava yardımıyla iyice açın. Hamurun içerisine yağ ile iyice yağlayın.

5. aşama: Daha sonra hamuru 4 parmak genişliğinde uzun uzun kesin. Her kesilmiş hamurun içerisine iç harcı ekleyin.

6. aşama: 3 köşe şeklinde uzatarak katlayın ve her bir hamuru sarın.

7. aşama: Bol kızgın yağda veya 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun…

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber