Havuç tarator tarifi
Meze sofralarının vazgeçilmezi havuç tarator tarifini sizinle paylaşıyoruz. Ana yemeklerin yanına çok yakışacak olan havuç tarator, evde hazırlayabileceğiniz pratik bir mezedir. Üstelik bu havuç tarator tarifi içinde ceviz içeriyor! Peki, cevizli havuç tarator nasıl yapılır? İşte havuç tarator tarifi...
Malzemeler
-4-5 adet havuç
-3-4 diş sarımsak
-1,5-2 bardak süzme yoğurt
-1 kase çekilmiş ceviz
-2 kaşık zeytinyağı
-Karabiber, pul biber, nane, tuz
Havuç Tarator Nasıl Yapılır?
1. adım: Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağında havuçları kızartın.
2. adım: Kavrulma işlemi tamamlandığında ceviz içini de ekleyip soğuması için bekleyin.
3. adım: Bu esnada süzme yoğurdu ezilmiş sarımsaklar ile birlikte çırpın.
4. adım: Soğuyan havuç kızartması ile süzme yoğurtlu karışımı iyice harmanlayın.
Son adım: Üzerine karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatları serpin.