Geri Dön

Filtre kahve yapmak için ipuçları

Kahve, dünyada en çok tüketilen içeceklerden biridir. Baştan çıkarıcı kokusu ve farklı hazırlama tekniğiyle filtre kahve, ülkemizde hızla yaygınlaşmaya devam ediyor.

Filtre kahve yapmak için ipuçları

Her içecekte olduğu gibi filtre kahvede de dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. Evde ünlü markaların filtre kahvelerini aratmayacak kahveler yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Filtre kahve yapmanın püf noktaları

•Filtre kahvede en önemli nokta kahveyi iyi demlemektir. Farklı türlerde kahve yapabilen birçok kahve makinesi var ancak filtre kahve makineniz yoksa,kahve presi kullanabilirsiniz. Bu demliklere French press de denir.

•Filtre kahvede uygun lezzeti yakalayabilmek için kahve makinesi ya da French press uygun şekilde öğütülmüş kahve çekirdekleri seçilmelidir. Kahvenin orta kalınlıkta olması ve çok fazla öğütülmemiş olması önemlidir. Çok ince taneli kahvelerde demleme oranı düşük olmaktadır.

İnce öğütülmüş kahve: Koni biçiminde filtresi olan kahve makineleri ya da espresso makineleri için kahve çekirdeklerini yaklaşık 15 saniye öğütmek yeterli olacaktır.

Orta öğütülmüş kahve: Düz zeminli filtresi olan kahve makineleri içinkahve çekirdeklerini ortalama 8-10 saniye öğütmek yeterli olacaktır.

Haberin Devamı



Kalın öğütülmüş kahve: Kahve presinde hazırlanacak kahveler için, kahve çekirdeklerinin ortalama 6 saniye öğütülmesi yeterli olacaktır.

•Filtre kahve, en basit demleme yöntemlerinden biridir ancak su ve kahve dengesi dikkatli ayarlanmalıdır.

•Filtre kahvede ideal lezzeti yakalamak istiyorsanız bir fincan kahve için bir ölçek kahve kullanmalısınız. Bu da yaklaşık 6-8 gram kahveye tekabül eder.

•Eğer farklı tatlar arıyorsanız kahve ya da su miktarınızı değiştirebilir, kahvenize süt ekleyebilir ya da aromalı kahveleri deneyebilirsiniz.

•Eğer filtre kahvenizi French presste yapacaksanız, kahvenin kalın öğütülmüş olması, kahvenin aromasının yoğunluğu için önemlidir. Diğer bir püf noktası ise suyu kaynadığı an değil, kaynadıktan 1-2 dakika sonra kahveye eklemektir. Aksi takdirde buharlaşan yağ asitleri kahvenizin tadını kaçırabilir.

•Kahvenizi metal kaşıkla değil, tahta kaşıkla karıştırmalısınız.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber