Elmalı Turta Tarifi
Elmalı turta tarifi özellikle çay saatine en çok yakışan tatlılardan biri. Elmalı turta incecik hamuru ve elmanın yumuşaklaştırdığı iç kısmı ile gerçek bir şölen. Elmalı turta nasıl yapılır öğrenmek isterseniz, işte elmalı turta tarifi:
Malzemeler
125gr tereyağ
100ml zeytinyağ
5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
vanilya, kabartma tozu
Elmalı turta içi için malzemeler:
2 kırmızı elma
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Turta Nasıl Yapılır?
1. adım: Öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayın. Elmaları doğrayın ve toz şekerle birlikte karıştırın.
2. adım: Tarçını da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin.
3. adım: Hamuru için un dışında bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
4. adım: Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
5. adım: Hazırladığınız hamurdan üzerine kafes yapmak için bir miktar ayırın.
6. adım: Bir yuvarlak oluşturacak şekilde hamuru açın.
7. adım: Elmalı harcı açtığınız hamurun üzerine ekleyin.
8. adım: En son ayırdığınız hamur ile küçük şeritler yapın ve elmalı turtanın üzerini kafes olacak şekilde kapatın.
Son adım: Önceden ısıtılan 180 derece fırında kızarana kadar 25-30 dakika pişirin ve servis edin.
Afiyet olsun.