Geri Dön

Dondurmalı vegan pasta tarifi

Vegan ya da glutensiz beslenenler için tatlı mı tatlı, lezzetli mi lezzetli, serin mi serin dondurmalı vegan pasta tarifi...

Dondurmalı vegan pasta tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1/2 bardak çiğ badem
1 bardak glutensiz yulaf ezmesi
1 bardak hurma
1/4 çay kaşığı tuz
3 tane donmuş muz
2 kaşık badem sütü
1 1/2 çay kaşığı glutensiz vanilya esansı
1 bardak donmuş yaban mersini
2 bardak çiğ kaju (30 dakika suda bekletilmiş)
1/3 bardak hindistan cevizi yağı
1/2 bardak bal
1/4 bardak taze sıkılmış meyer limonu
1 kaşık meyer limonu kabuğu rendesi
1/2-3/4 bardak doğranmış çiğ badem (süslemek için)

Dondurmalı Vegan Pasta Nasıl Yapılır?

Taban yapılışı:

Badem, yulaf ezmesi, hurma ve tuz iyice birbirine karışana kadar robota çekin. Kelepçeli bir kek kalıbına boşaltıp spatula ile bastırarak üzerini düzleyin.

Yaban mersinli dondurma katı yapılışı:

Doğranmış muz, yaban mersini, badem sütü ve vanilya esansını da robota çekip dondurma kıvamına getirin. Dondurmayı da kalıba boşaltıp yine spatula ile üzerine pürüzsüz hale getirin. 1-2 saatliğine dondurucuda bekletin.

Meyer limonlu krema katı yapılışı:

Islatılmış kaju, hindistan cevizi yağı, bal, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu robota koyup pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin. Buzluktan çıkardığınız kalıba döküp içinde hiç hava boşluğu kalmayacak şekilde bastırıp üzerini düzleyin. Doğranmış bademleri serpiştirip hafifçe bastırın.

6-8 saat kadar buzlukta beklettikten sonra 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletip dilimleyin.

Kaynak: Beard&Bonnet

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber