Geri Dön

Coleslaw salatası tarifi

Fast food restoranlarında patates kızartmalarının ya da çıtır tavukların yanında servis edilen mayonezli lahana salatası olarak bilinen coleslaw salatası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Evinizde de kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli, tavuk, et veya kızartmaların yanında servis edebilirsiniz. İşte coleslaw salatası tarifi...

Coleslaw salatası tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

-Büyük bir lahananın 1/4'ü ya da küçük bir lahananın yarısı
-1 adet iri havuç
-8 yemek kaşığı mayonez
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1 yemek kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı sirke
-4 yemek kaşığı limon suyu
-İri bir soğanın 1/4'ü

Coleslaw Salatası Nasıl Yapılır?

-Lahanayı büyüklüğüne göre 2 ya da 4 parçaya bölün, yıkayın ve ince ince kıyın.
-Havucu soyup rendeleyin. Soğanı 4 parçaya bölüp rendenin en ince gözüyle rendeleyin.
-Mayonez, şeker, tuz, sirke ve limon suyunu küçük bir kasede tüm şeker eriyinceye kadar çırpın.
-Geniş bir karıştırma kabında tüm malzemeleri karıştırın.
-Lahana salatasını ister hemen isterseniz 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber