Çıtır hindi tarifi
Yılbaşı gecesi de yapabileceğiniz nefis çıtır hindi tarifi...
Malzemeler
Hindi göğsü
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı toz biber
Tuz
1 su bardağı un
Karabiber
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım yemek kaşığı ayçiçek yağı
Çıtır Hindi Nasıl Yapılır?
Hindi göğüs parçalarını döverek incelttikten sonra kimyon, kırmızıbiber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kabın içerisinde güzelce harmanlayın.
Baharat karışımını hindilerin iki tarafına da serpin ve 30 dk. kadar bekletin.
Un, yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı kaplara koyun.
Baharatla kaplanmış hindi göğüs parçalarını, önce una daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın.
Tavada 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın ve hindi göğüslerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
Ardından yüksek ateşte 3 dk. kadar kızartın ve spatulayla göğüslerin öbür yüzlerini çevirin ve aynı şekilde pişirin.
Şinitzelleri limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.