Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi
Peynirli puf böreği, günün her öğününe eşlik edebilecek türden bir lezzet. İster kahvaltıda, isterseniz çay saatinde yiyebilirsiniz. Hazırlaması ve pişirmesiyle birlikte, sadece 1 saatte peynirli puf böreğiniz hazır olacaktır. Peki, peynirli puf böreği nasıl yapılır? İşte peynirli puf böreği tarifi...
Malzemeler
1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Börek içi için;
200 gram yağsız beyaz peynir veya lor peyniri
1/4 demet maydanoz
Kızartmak için;
2 su bardağı ayçiçeği yağı
Çıtır Çıtır Puf Böreği Nasıl Yapılır?
Hem çıtır hem de için puf gibi olan peynirli puf böreği hazırlayarak, beş çaylarını ya da kahvaltı sofranızı şenlendirebilirsiniz. Hazırlaması ve pişirmesi sadece 1 saat süren bu eşsiz lezzeti mutlaka deneyin. Peki, peynirli çıtır puf böreği nasıl yapılır? İşte peynirli puf böreği tarifi
Püf noktaları:
-Hamurların kenar kısımlarını dikkatli bir şekilde kapatın. Eğer buna dikkat etmezseniz, hamurlar kızarma esnasında puf gibi kabarmaz ve böreklerin içindeki malzemeler hamurun dışına çıkar.
-Hazırladığınız böreklerin üzerini kızartma işlemi öncesinde, hafif nemli bir bez ile kaplamayı unutmayın.
Peynirli puf böreği nasıl yapılır?
1. adım: Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını kaşık yardımıyla veya parmak uçlarınızı kullanarak açın, boşluğa da yumurtayı kırın.
2. adım: Unun kenar kısımlarına elenmiş kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş su ekleyerek tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurma işlemini sürdürün.
3. adım: Hamur çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Gerekirse azar azar un ekleyerek hamuru 8-10 dakika kadar daha yoğurun.
4. adım: Kıvam alan hamurun üzerine temiz nemli bir mutfak bezi kapatın ve oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar dinlendirin.
5. adım: İç malzemeler için, yağsız beyaz peyniri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Maydanoz yapraklarını ince ince kıyarak rendelenmiş peynirle harmanlayın.
6. adım: Dinlenmiş hamuru ufak bezelere bölüp mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın. Hafifçe unlanmış tezgah üzerinde oklava ya da merdane yardımıyla olabildiğince ince açmaya özen gösterin. Hamurun ince olması böreklerin aynı zamanda çıtır çıtır olmasını sağlar.
7. adım: Hamur ruleti ya da bir kalıp yardımıyla açtığınız hamurları üçgen şeklinde kesin. Tüm hamur bezeleri bitene kadar kesme işlemine devam edin.
8. adım: Üçgen hamur parçalarının yarısını bir kenara ayırın. Kalan üçgenlerin orta kısmına hazırladığınız iç malzemeyi yerleştirin.
9. adım: Üzerlerine birer adet üçgen hamur parçası kapatarak kenar kısımlarının üzerinden de hamur ruleti ya da çatal yardımıyla geçin. Bu sayede puf gibi olacaktır.
10. adım: Derin bir tencerede ayçiçeği yağını kızdırın. Muska şekli kazandırdığınız puf böreklerini kızgın yağda renk alana kadar kızartın.
Son adım: Kevgir yardımıyla kağıt havlu üzerine çıkartarak fazla yağını aldığınız börekleri ılık olarak servis edebilirsiniz. Börekleriniz soğuduğunda fırında beş dakika düşük ısıda ısıtmanızı tavsiye ederiz.
Afiyet olsun.