Çikolatalı tava kurabiye tarifi
Yeni bir tatlı denemek istiyorsanız bu pratik ve değişik tava kurabiyesi tam size göre!

Malzemeler
- 10 yemek kaşığı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı vanilya esansı
- 11/4 su bardağı un
- Yarım yemek kaşığı karbonat
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Bir su bardağı çikolata parçacığı
- Vanilyalı dondurma
- Döküm tava
Çikolatalı Tava Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Ortalama 20 cm'lik döküm tavanın yüzeyini ve kenarlarını 2 yemek kaşığı tereyağıyla iyice yağlayın.
- Kalan 8 yemek kaşığı tereyağını ve şekerleri bir kaba dökün ve yumuşayıp pofuduk olana kadar mikserle karıştırın. Ardından yumurtayı ve vanilyayı ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.
- Başka bir kapta unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Kuru karışımı, sıvı karışıma katın ve düşük ölçüde çırpın. Ardından çikolata parçacıklarını ekleyin ve karışana kadar düşük ölçüde çırpın.
- Kurabiye hamurunu, öncesinde yağlamış olduğunuz tavaya yayın ve hamur altın rengi olup kenarları çıtırlaşana kadar 20-25 dakika fırında pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeyi ılık bir şekilde üzerinde vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!