Geri Dön

Çatal tarifi

Sokakta, pastanede yemeye bayıldığınız çatalı evde denemeye ne dersiniz? İşte oldukça pratik çatal tarifi...

Çatal tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

100 gram margarin
6 kaşık sıvıyağ
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
5 bardak un
1 kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz

Üzerine:
1 yumurta sarısı
Çörek otu

Çatal Nasıl Yapılır?

Bir kaba aldığınız unun ortasına çukur açın.

Sırasıyla oda sıcaklığında margarin, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, sirke, şeker, tuz ve mahlebi ekleyin.

Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp şeritler yapın, çatal şekli verin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

170 derecede önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber