Bayatlamayan poğaça tarifi
Ağzı kapalı bir kapta uzun süre taze taze saklayabileceğiniz pofuduk bayatlamayan poğaça tarifi...
Malzemeler
1 yumurta
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak zeytinyağı
3/4 bardak ılık süt
1/4 bardak ılık su
21 gram paket yaş maya
1/2 kaşık şeker
3,5 bardak un
1/2 tatlı kaşığı tuz
İçine:
300 gram beyaz peynir
1/4 demet maydanoz
Üzerine:
1 yumurta sarısı
1 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı çörek otu
Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır?
Ilık su, süt, yaş maya ve şekeri geniş bir kapta karıştırın. 10 dakika kadar bekletin.
Maya eridikten sonra zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın.
Un ve tuzu ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
Hamur elinizden ayrılmaya başlayınca üzerini nemli bir bezle kapatıp 50 dakika mayalandırın.
İç harcı için maydanozları ince ince kıydıktan sonra rendelediğiniz peynirle karıştırın.
Hamurunuzu elinizin içinde açıp ortalarına iç harçtan koyup yuvarlayın.
Tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırına vermeden 10-15 dakika daha bekletin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun