Geri Dön

Baharatlı pirinç pilavı tarifi

İşte yılbaşı sofralarınızı baharatlandıracak baharatlı pirinç pilavı tarifi

Baharatlı pirinç pilavı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4-5 tane mantar
1 su bardağı uzun taneli pirinç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 bardak tavuk ya da et suyu
300 gram mısır
300 gram donmuş nohut
2 kaşık doğranmış kırmızı biber
Karabibier

Baharatlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Dilimlenmiş mantarları düdüklü tencerede kızarıncaya kadar soteleyin.

Pirinci, et suyunu, mısırı, nohutları, kırmızı biberi ve karabiberi tencereye alın.

Tencerenizin kapağını kapatıp basınç ayarını 2'ye getirin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Buharı boşaldıktan sonra kapağı açın ve pirincinizin tane tane olması için pilavı kısık ateşte çatalla dağıtın.

Suyunu çekene kadar altını kapatmayın. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber