Acılı biber turşusu tarifi
Her öğün en çok aradığımız lezzetlerden birisi de şüphesiz ki biber turşusu. Kışın yemeklerinizin yanında acılı biber turşusu yemek istemez misiniz? İşte her öğün arayacağınız acılı biber turşusu tarifimiz…
Malzemeler
1 kg biber
4 diş sarımsak
5 bardak su
1 kaşık nohut
2 bardak üzüm sirkesi
1 veya 2 dal maydanoz
Acılı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?
İlk olarak suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra biberleri yıkayın ve kenarlarına çizik atın.
Sarımsakları soyun ve bütün halinde bekletin. Daha sonra acı biber turşusunu koyacağınız kavanozun içerisine nohutları ilave edin. Kavanozun içerisine biberleri ilave ettikten sonra sarımsakları da ekleyin.
Kaynamış suyun içerisine tuzu ve sirkeyi koyun ve karışmasını sağlayın.
Sonra biberlerin üzerine suyu dökün. Biberlerin üzerine kereviz yapraklarıyla veya maydanozla kapak yaparak kapatın. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Biber turşusunu güneş görmeyen rutubetsiz bir yerde 10-15 gün beklettikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.
Acı biber turşusu toplum olarak yemeklerin yanında çok fazla tükettiğimiz sağlıklı mezelerden bir tanesidir. Turşu kendi başına sağlığımız için oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Peki acılı biber turşusunun sağlığınıza olan faydalarını daha önce duymuş muydunuz?
İşte acı biber turşusu faydaları
Bağışıklığı güçlendirir
Acı biber turşusu, idrar yolları hastalıklarını tedavi eder, ve bağırsaklarda bakteri oluşumuna engel olur. Aynı zamanda acı biber turşusu, mide mikrobu denilen ve ülsere neden olan helikobakter bakterilerinin de gelişmesini engeller.
Bunamayı engeller
Biber turşusunda ve sarımsakta bulunan bir takım flavonidler isimli bitkisel kimyasallar, insanların yaşlılık döneminde Alzheimer hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığı biliniyor.
Metabolizmayı hızlandırıyor
Turşu kendi başına metabolizma hızını arttırır. Acı biber turşusu da metabolizma hızını daha fazla hızlandırarak hazımsızlık ve kabızlık çekilmesinin önüne geçer.
Vitamin ve mineral kaynağıdır
Acı biber turşusu ve acı biber turşu suyu, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi insan bedeninin yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli olan mineralleri ve elementleri bünyesinde bolca barındırır.