3 Peynirli Sufle Tarifi
Tatlı olarak tükettiğimiz sufleye hangimiz bayılmıyoruz ki? Bu sefer kahvaltılarınızı süsleyecek ve sürekli yapmak isteyeceğiniz 3 peynirli sufle tarifini sizlere sunuyoruz. İçi hafif nemi, dışı mükemmel kabaran bu sufleleri kahvaltı sofranızın baş tacı yapabilirsiniz. Yapımı çok kolay olan 3 peynirli sufle için işte tüm aşamalar... Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir miktar ekmek kırıntısı
1/3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı hardal
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
Taze çekilmiş karabiber
4 büyük yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş mozerella peyniri
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
3 Peynirli Sufle Nasıl Yapılır?
GÜLŞAH KARAMAN / PEMBENAR ÖZEL
-Öncelikle 4 adet sufle kalıbınızı tereyağı ile yağlayın ve içini ekmek kırıntılarıyla kaplayın.
-Daha sonra 3 yemek kaşığı tereyağı bir kabın içerisine alın ve ocakta eritmeye başlayın.
-İçerisine unu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Un ve tereyağı karışımı yavaş yavaş kızarmaya başladığında sütü ekleyip karıştırın.
Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.
-Tüm peynirli sırasıyla ekleyip karıştırmaya devam edin.
-Tuz, kırmızı toz biber, hardalı da ilave edin ve karıştın.
-Bu esnada 4 büyük yumurtanın sadece sarılarını tek tek karışıma ilave ederek homojen bir görünüm elde edin.
-Son olarak taze çekilmiş karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatın ve karışımınızı bir kenara alın.
-4 büyük yumurtadan geriye kalan beyazları ayrı bir kaba alın ve kar köpüğü olana kadar çırpın.
-Yumurta beyazlarını yavaş yavaş hamurlu karışımınızın içine ekleyerek spatula yardımıyla alttan üste doğru iyice karıştırın ve yedirin.
-Hazır olan sufle hamurunuzu yağladığınız kaplarınıza bölün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
-İçi nemli ve dışı hafif sallanan bu harika peynirli sufleyi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.