Yemişlerin en tatlısı KAYISI!
Malatya'nın meşhur kayısısı reçelinden kompostosuna her türlü tarife uygulanabilen bir meyve. Kayısı hem lezzetiyle hem de yararlarıyla sofralarınıza taht kuruyor...

Kayısı yağı ise yaraların ve incinmiş kasların tedavisinde kullanılabilir.
Kayısı astıma, cilt rahatsızlıklarına, ateşe ve anemiye iyi gelmektedir.Kayısı çekirdeğinin kanseri tedavi edici bir özelliği olduğu savunulmaktadır. Kayısı yağı kulak ağrısının tedavisinde kullanılmaktadır.
Kayısı yağının cildi tedavi edici özelliği kozmetik sektöründe de bolca kullanılmaktadır. Çoğu bakım kreminde kayısı aroması tercih edilmesinin sebebi budur.
Cezbeden rengiyle dallarda sallanan kayısıları yemenin tadı bir başkadır. Ancak her mevsim bulunmadığı için genelde yemeklerde ve tatlılarda kuru kayısı kullanılmaktadır. Özellikle kışın sıcacık evinizde pişirebileceğiniz kayısı kompostosu tadıyla sizi mest edecektir.