Son dakika kayısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kayısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kayısı haber sayfamızda...
Meğer şekerde bekletince altına dönüyormuş! Miktarı doğru ayarlanırsa hemen pişiyorKayısı reçeli, kendine has tadıyla birçok kişinin favorisi ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak lezzetli ve parlak renkli bir reçel elde etmek, kayısının doğal aromasını koruyarak doğru kıvamı yakalamaktan geçer. Her ne kadar basit gibi görünse de kayısı reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı ince ama önemli detaylar vardır. Doğru meyve seçimi, şeker oranı, pişirme süresi gibi birçok püf nokta, reçelin hem görünümünü hem de lezzetini doğrudan etkiler.
Kuru kayısıda, 125 milyon dolarlık ihracatDünya ve bölge ekonomisi açısından önemli bir tarım ürünü olan kuru kayısıda son 3 ayda 25 bin 464 ton ihracat ile 125 milyon dolar gelir elde edildi.
İçecek tercihinde ibre “milli üretime” kaydıİsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrası dünyanın farklı ülkelerinde İsrail ve bu ülkeye destek veren ülkelerin markalarına karşı yapılan boykot, beyaz eşyadan elektroniğe kadar birçok sektörde olduğu gibi Türk içecek sektörüne de olumlu katkı yaptı.
İnce kırışıklıkları tık diye açan kayısı kürü! Ütü etkisi var, 10 yıl gençleştiriyorİbrahim Saraçoğlu'nun önerileri arasında yer alan kayısı-elma kürü, cilt sağlığını iyileştiren etkiler verebilir. Kimyasal içeriklerden tamamen uzak olan bu kür, ağız yoluyla tüketilerek hem bağırsakları düzenliyor hem de cildinizi gençleştiriyor. İşte kayısı kürünü elde etmek için yapmanız gerekenler.
Felci önlemek için... 8 standartGençlerde felç geçirme oranının obeziteye, yüksek tansiyona, bağımlılıklara, strese bağlı olarak yüzde 14.7 civarında arttığı bildirildi.
Zerrin Özer 109 kilodan 76'ya nasıl düştü? Sofrasından eksik etmiyor, asla sıkılmamışÜnlü şarkıcı Zerrin Özer, zayıflama sürecinde 109 kilodan 76'ya düşerek adeta gündemde yankı uyandırdı. Özer'in kilo değişimi, zayıflamak isteyen pek çok kişinin ilgisini çekti. Kilo verme süreci sanıldığı kadar kolay olmasa da diyet listesine harfiyen uyduğunu söyleyen Zerrin Özer, sofrasından eksik etmediği besinleri açıkladı. İşte zayıflama sırları.
Her evde bulunan ihtiyaç paketi! Kuru kayısı 1 yıl taş gibi kalıyor, asla yapışmıyorHalk arasında daha çok 'gün kurusu' olarak anılan kuru kayısının bu şekilde pek çok çeşidi bulunur. Yaygın olarak tüketilen kuru kayısı içerisindeki vitaminler sayesinde sağlığımız için faydalı etkiler gösterir. Ancak doğru koşullarda saklanmadığı zaman birbirine yapışabilir, tadında değişiklikler meydana gelebilir. İşte kuru kayısıyı doğru saklamanın en basit yolu.
Kuru meyve ihracatçıları Hindistan seferine çıkıyorTürkiye’nin yıllık 1,7 milyar dolarlık kuru meyve ihracatının yüzde 60’ının tek başına gerçekleştiren Egeli kuru meyve ihracatçıları Ticaret Bakanlığı’nın 'Uzak Ülkeler Stratejisi' kapsamında Hindistan’ı radarına aldı.
Kupkuru ciltler için şekerpare gibi çözüm! Resmen her hücreye işliyor, mucizevi yağCilt bakımı denince akla genellikle ilk olarak pahalı kremler, serumlar ve çeşitli yöntemler gelir. Ancak hemen bir adım ötemizde gerek cilt sağlığı gerekse de genel vücut sağlığı bakımından bize çeşit çeşit mucizeler sunmaya hazır bir doğa mevcut. İşte kayısı çekirdeği de doğanın bize sunduğu fakat birçok insanın bilmediği etkili bir üründür. Hem genel vücut sağlığı hem de dış görünüş bakımına katkı sağlayan bu besin, akne tedavisinde de önemli bir rol oynar. Peki, kayısı çekirdeği tam olarak ne işe yarar ve nasıl kullanılır?
Kıvamı sulu olduysa endişeye gerek yok! Bu meyveyi ekleyin, reçeli anında kurtarıyorKahvaltı sofralarından eksik olmayan reçel çeşitleri genellikle ekmeğe sürülerek tüketilir. Mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanan reçeller her zaman istediğimiz kıvamda olmayabilir. Bunun için hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar mevcut. İşte kıvamı sulu olan reçeli koyulaştırmak için deneyebileceğiniz pratik yöntemler.
Iğdır'da 50 bin tonluk silolar yapılıyorDoğu Anadolu'nun önemli tarım merkezlerinden olan Iğdır'da, çiftçiye katma değer sağlaması için yapılan 50 bin tonluk hububat siloları açılışa hazırlanıyor.
Kuru kayısı yeni ihracat sezonuna hızlı başladıDünyada en fazla kayısı üretiminin yapıldığı Malatya'dan yeni ihracat sezonunun ilk ayında gerçekleştirilen 7 bin 286 ton kuru kayısı ihracatından ülke ekonomisine 36 milyon 918 bin dolarlık döviz girdisi sağlandı.
Kuru meyve ihracatı ‘sağlıklı’ büyüyorKuru meyvede ihracat, hem tarım sektörleri hem de genel ortalama üzerinde bir artış gerçekleştirdi. Sağlıklı atıştırmalık tercihinde kuru meyve talebi yüksek. ABD alımları ilk kez İngiltere’yi geçerek Almanya’dan sonra ikinci sıraya yükseldi.
Bir kere içince tadı damakta kalıyor! Lezzeti şekerpareyle yarışır, hafızanın da dostuDoğanın verdiği en güzel mucizelerden biri de yüzyıllardır insan sağlığına faydaları olan kayısıdır. Kayısı, lezzeti ile hem taze hem de kuru olarak sık tüketilen bir besindir. Kayısının, çay biçiminde tüketildiğinde de bağışıklık sistemini etkilemekten stres azaltıcı özelliği olmasına kadar pek çok etkisi bulunur. İşte kayısı çayının faydalarını ele aldığımız haber sizlerle!
Kayısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.