Geri Dön

Soğuk da içilir

Çorba denince hepimizin aklına gelen sıcak, dumanı tüten kaseler gelse de, şimdi buz gibi ferah ve lezzetli soğuk çorba zamanı...

Soğuk da içilir

Genellikle içine koyacağınız çiğ yaz sebzeleri, hem sağlığınıza katkı sağlayacak, hem de çorbamız hazır bir şekilde, hep elimizin altında olacak...

Haberin Devamı

Havuç çorbası

Malzemeler (6 kişilik)

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet kuru soğan * 6 adet havuç * 4 diş sarımsak * 2 çorba kaşığı un

* 5 su bardağı su * 1 su bardağı soğuk su * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı zencefil

* Tuz, karabiber * Yarım demet maydanoz * 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Hazırlanışı:

Zeytinyağında küp doğranmış soğan, havuç ve sarımsağı 5 dakika soteleyin. Suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.

Unu ilave edin ve karıştırarak çorbanızı

15 dakika pişirin. Limon suyu, tuz, zencefil ve karabiberi ekleyin ve mutfak robotuyla çorbanızı pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Servis ederken, üzerine maydanoz ve peynir serpin.

Rezeneli bezelye çorbası
Malzemeler (6 kişilik)

Haberin Devamı

* 5 su bardağı su * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet kuru soğan * 1 adet patates

* 2 su bardağı bezelye * 1 adet kök rezene * 1 çay bardağı kıyılmış taze rezene veya 2 çorba kaşığı kuru rezene

* Tuz, karabiber

Üzerine;* Yarım demet taze soğan * 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:
Zeytinyağında küp doğranmış soğan, patates, rezene ve bezelyeyi soteleyin. Üzerine suyunu koyarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mutfak robotunda karıştırarak, pürüzsüz kıvama getirin. Baharatları ekleyin ve soğuması için bekleyin. Serviste, üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpin.

Yoğurtlu patates çorbası

Malzemeler (6 kişilik)

* 5 adet patates * 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak * 2 su bardağı yoğurt

* Yarım su bardağı kıyılmış taze nane * 5 su bardağı su * Tuz, karabiber

Üzerine; * 6 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve 5 su bardağı suda, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu kullanmak üzere saklayın. Yoğurt, sarımsak ve baharatları iyice çırpın.

Patatesler soğuyunca, çırpılmış yoğurt ve taze naneyi ekleyerek çorbanıza karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Tuzlu gazpacho
Malzemeler (6 kişilik)

* 4 su bardağı domates suyu * 4 adet domates * 3 adet turp * 2 adet kırmızı soğan * 3 diş sarımsak

* 1 adet salatalık * 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi * 1 adet kırmızı biber * Yarım demet dereotu

Haberin Devamı

* Tuz * 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Üzerine; * 1 su bardağı galeta unu * Salatalık, domates, soğan, turp, kırmızı biber, dereotu. * Minik doğrayınız ve her kaseye ayrı ayrı 3’er kaşık ekleyiniz.,

Hazırlanışı:

Turp hariç, tüm malzemeyi domates suyunun içine koyarak, mutfak robotu yardımıyla iyice eziniz. Servis yaparken üzerine ayırdığınız domates, soğan, biber, dereotu ve turpları, fesleğenle beraber üzerine paylaştırın.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber