Sabahları içinizi ısıtacak 6 lezzetli yulaf lapası tarifi
Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve sabahları hızlıca hazırlayabileceğiniz 6 lezzetli yulaf lapası tarifini sizin için paylaştık. Bu tarifler, yulafla barışmanızı da sağlayacak! İşte yulaf lapası tarifleri...
Gülşah Karaman
Sabahları hem sağlıklı hem içinizi ısıtacak hem de hızlıca hazırlayabileceğiniz yulaf lapası tariflerini sizin için derledik. İşe, okula ya da çok acil bir yere giderken sadece 5 dakikanızı alacak bu lezzetlere mutlaka bir şans verin. Özellikle yulaf sevmeyenler, bu tariflerden sonra ona bir şans verebilir! İşte sabahları içinizi ısıtacak 6 lezzetli yulaf lapası tarifi...
Klasiklerden vazgeçemeyenler için muzlu tarçınlı yulaf lapası
Malzemeler:
-3-4 yemek kaşığı yulaf
-1 su bardağına yakın süt
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 adet olgunlaşmış küçük muz
Nasıl yapılır?
-Öncelikle bir tavanın ya da pişirme kabının içerisine yulaf ile sütü ekleyin.
-Ocağın altını kısık dereceye getirin ve yulaf sütün içinde eriyene kadar pişirin.
-Bu noktada daha çok sütlü seviyorsanız, üzerine biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
-Yulaf lapa olana dek, muzu ezin ve içine ekleyin iyice karıştırın.
-Son olarak tarçını ekleyerek, sıcak olarak tüketin.
Kakaolu keçiboynuzlu yulaf lapası
Malzemeler:
-1 su bardağı süt
-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
-1 yemek kaşığı kakao
-1 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
Üzerini süslemek için:
-Muz, ceviz, çiğ badem, kuru meyve
Nasıl yapılır?
-İlk olarak, küçük bir tencerenin içerisine 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi eklenir.
-Süt, kakao ve keçiboynuzu özü yulaf ezmesinin üzerine eklendikten sonra ocağa alınır.
-Öncelikle orta ateşte, daha sonra kısık ateşte yulaflar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
-İstenilen kıvama geldiğinde, hazırladığınız yulaf lapasını kaseye alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebililirsiniz.
Havuçlu yulaf lapası
Malzemeler:
-1 küçük boy havuç rendesi
-1/2 su bardağı yulaf ezmesi
-1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (opsiyonel)
-3 tam dövülmüş ceviz (opsiyonel)
-1/2 muz
-1 bardak laktozsuz süt
-1 tatlı kaşığı tarçın
Nasıl yapılır?
-Sütü küçük bir tencerede ısıtın, üstüne yulafı ekleyin bir tahta kaşık yardımı ile kısık ateşte karıştırın.
-Rendelenmiş havucunuzu ve çatal yardımı ile ezilmiş muzunuzu tencerenizdeki yulaf lapanıza ekleyin ve karıştırmaya devam edin. (Bu noktada fıstık ezmesini de dilerseniz ekleyebilirsiniz).
-Karışım sütü emene kadar karıştırmaya devam edim, daha sonra ocağı kapatın, bir kaba alıp üstüne tarçın ve cevizlerinizi ekleyin.
Portakallı ve mandalinalı yulaf lapası
Malzemeler:
-1 su bardağı süt
-1 adet mandalina
-Yarım portakal
-2 yemek kaşığı yulaf
-1 yemek kaşığı file badem
Nasıl yapılır?
-Süt ve yulafı bir kabın içerisine aktarın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
-Bu noktada içerisine aroma vermesi için mandalina ve portakal kabuğu rendeleyin.
-Lapa haline gelen yulafı bir kaseye boşaltın.
-Üzerini portakal ve mandalina dilimleriyle süsleyin.
-File bademler ile son dokuşunu yapın.
Yaban mersini, muz ve ballı yulaf lapası
Malzemeler:
-40 g yulaf
-100 g süt
-Yarım adet dilimlenmiş muz
-30 g yaban mersini
-1 çorba kaşığı bal
Nasıl yapılır?
-Yulaf ve sütü birlikte karıştırın ve kaba alın.
-Üzerine katman şeklinde önce yaban mersinlerini daha sonra muzları ve son olarak balı ekleyip servis yapın.
Pikan cevizli fıstık ezmeli yulaf lapası
Malzemeler:
-1 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı yulaf
-1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
-Pikan cevizi
Nasıl yapılır?
-Süt ve yulafı lapa olana kadar pişirin.
-İçerisine fıstık ezmesini koyun ve karıştırıp ocaktan alın.
-Üzerini pikan cevizi ve fıstık ezmezi ile süsleyin.
Afiyet olsun.