Günün sahur menüsü: 20. gün
Sahurda ne yapacağım diye hala düşünenlerdenseniz, sizin için günü gününe sahur tariflerini paylaşmaya devam ediyoruz. 20. gün sahur menüsü için sağlıklı ve doyurucu tariflere yer verdik. İşte 20. gün sahur menüsü...
Günün sahur menüsünde hem pratik hem doyurucu ve sizi gün boyu tok tutacak tarifleri paylaştık. 20. gün sahur menüsünde; katmer poğaça, pırasalı yumurta ve vişne hoşafı tarifine yer verdik. Katmer poğaçayı isterseniz çikolata ezmeli yapabilirisiniz. Pırasalı yumurta ise, pırasalı böreği aratmayacak lezzete sahip! Vişne hoşafı ile serinleyebilir ve susamanın önüne geçebilirsiniz. İşte 20. gün sahur menüsü...
Katmer poğaça tarifi
Malzemeler:
-1 yumurta (sarısı ve akı ayırılarak)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı kuru maya
-1 su bardağı süt
-2 tatlı kaşığı tuz
-2 çay kaşığı şeker
-Kıvamına göre un
-Çörek otu veya susam
İçine:
-Tereyağı
-Peynir
Nasıl yapılır?
-Yarım çay bardağı ılık suda mayayı eritin ve üstüne süt, yumurta akı, şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyin.
-İyice karıştırın. Yapışkan kıvamda olmayacak şekilde yumuşak bir hamur kıvamı elde etmek için hamuru yavaş yavaş ekleyin.
-Hamuru 8 parçaya bölüp her birini tabak büyüklüğünde açın. Üstüne tereyağ sürerek açtığınız hamurları üstüste dizin, en sona kalan hamurun üstünü yağlamayın.
-Daha sonra tekrar hamuru ezmeden 65 cm kadar açın, 16 dilime ayırın.
-Hamur dilimlerinin geniş kısmına iç malzemeyi koyup sarın. 30 dakika kadar mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye poğaçaları dizin, üzerine yumurtanın sarısını sürün.
-Dilerseniz üstüne çörek otu veya susam serpin ve 180 derecelik fırında pişirin.
-Sıcak servis edin.
Pırasalı yumurta tarifi
Malzemeler:
-1 pırasa
-3 dilim dana jambon
-4 yumurta
-15 gr tereyağı
-Tuz
Nasıl yapılır?
-Fırını 180 dereceye ayarlayın. Pırasayı 10 cm uzunluğunda kesin. Sıcak suda hafifçe haşlayın.
-Haşlanmış pırasayı yaprak yaprak ayırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
-Pırasa yapraklarını kenarlardan başlayarak ortası boş kalacak şekilde sıralayın.
-Jambon dilimlerini şeritler şeklinde kesin ve pırasa yaprakları arasına yerleştirin.
-Ortada kalan boşluğa birer yumurta kırın. Pırasaların üzerini fırça ile hafifçe yağlayın.
-Tuz serpin ve sıcak fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Vişne hoşafı tarifi
Malzemeler:
-Yarım kilo vişne
-1 bardak şeker
-3,5 bardak su
Nasıl yapılır?
-Vişneleri ayıklayın ancak çekirdeklerini çıkarmayın. Tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın.
-Şeker eridikten sonra vişneleri içine atıp kısık ateşte pişirin.
-Meyveler yumuşadıktan sonra altını kapatın ve soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.