Geri Dön

Baklagiller sizi yaza hazırlasın

Özellikle kilo probleminiz varsa, yazın yaklaştığı bu mevsimde mutfaklarınızdaki bakliyatları daha fazla tüketmenizi size önerebiliriz...

Baklagiller sizi yaza hazırlasın

Eğer bir türlü kilo veremiyorsanız yeterince lifli gıda tüketmiyorsunuz demektir. Lifli besinler protein, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir ve kilo vermenize büyük katkı sağlar.

Haberin Devamı

Baklagillerde bulunan lifin miktarı herhangi başka bir besinle kıyaslanamaz. Lifli gıdalar yalnızca kilo vermenizi sağlamaz; aynı zamanda kolon kanserine karşı bağışıklığınızı da kuvvetlendirir.

Yeterli miktarda lif tüketmenin kilo vermeniz açısından önemi iki şekilde anlatılabilir. Birinci neden baklagillerde bulunan yüksek miktarda lifin tokluk hissi yaratmasıdır. Bu nedenle kan şekeriniz sabitlenir ve iştahınız kapanır. İkinci neden ise baklagillerin çözünebilen lifler içermesidir.

Bu lifler kötü kolesterole karşı korunmanızı sağlar.

Baklagiller düşük proteinli olduğu iddia edilen besinlerdir. Ancak esmer pirinç gibi tam tahıllar ile kıyaslandığında baklagillerde kalbe yararlı proteinlerin bol miktarda bulunduğu görülmüştür.

Haberin Devamı

Baklagilleri pişirmesi de oldukça kolaydır.

Hazır baklagilleri satın alırken ise düşük sodyumlu olanlarını seçmeye özen gösterin. Yavaş yavaş beslenme düzeninize girdiğinde baklagillerin kilo vermenize büyük yarar sağladığını göreceksiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber