Lokantanın adı Hacı Abdullah’sa, fiyatlar da bu seviyeye çıktıysa, insan daha iyisini bekliyor
Suçluluk duyuyordum bir süredir bu lokantayı bir türlü ziyaret etmediğim için. Herhalde son ziyaretim 15 sene falan önceydi.
İzmir’deki bir okuyucudan aldığım “Oranın hünkarbeğendisi gözümde tütüyor” mesajı bardağı taşıran son damla oldu.
Vitrine baktığımda pek bir şeyin değişmemiş olduğunu gördüm. Aynı iştah açıcı ve adeta seramikten yapılmış gibi duran patlıcanlar! Güzelim turşular ve kompostolar!
İçeri girdiğimde fiyatların değişmiş olduğunu gördüm. Örneğin tek bir imambayıldı 10,5 lira. Kuzu tandır 19, beğendili kebap 17 lira.
Bir de lokanta turistlerle dolmuş. Sigara içilmeyen orta salonda sanırım yabancı olmayan tek masa bizimki idi.
Karışık dolma ile başladık yemeğe. Lahana, yaprak, kuru patlıcan ve kırmızıbiber.
Dolmalar “eh işte” denecek gibiydi. Mis gibi zeytinyağı kokmuyordu hiçbiri. Garsonun tonlarca fıstık ve kuşüzümü kullandıklarını söylemesine rağmen nedense biz nasibimizi alamadık.
Börek poğaçaya benziyor, tatlı ve komposto iyi
İmambayıldıyı da ister istemez Bodrum-Gümüşlük’te Sevinç hanımın yaptığı (Soğan Sarmısak’ta) imambayıldı ile kıyasladım. İnsan Abdullah gibi bir yerde eskiden ninelerimizin yaptığına benzer bir imambayıldı bekliyor. Bu daha standarttı. Öte yandan yanındaki şakşuka diye adlandırdıkları patlıcan, kabak, mantar ve patates parçaları taze idi.
6 liralık küçük börek hayal kırıklığı yarattı. Ben talaşböreği olduğunu sanmıştım. Ama içi kuşbaşı yerine kıymalı çıktı. Daha çok kıymalı ve biraz kuru bir poğaça gibiydi.
Kuzu tandır gecenin en başarılı yemeği idi. Hem kuzu kalitesi iyiydi hem de yanındaki iç pilav diri idi.
Beğendili kebap kuzu ayarında değildi. Dana eti standarttı. Beğendi de, belki meyanesi çok kaçtığından ya da kullandıkları peynirden dolayı damakta patlıcana özgü nefis lezzeti yeterince bırakmıyordu. Biraz ağırdı ve kanımca robotta hazırlanmıştı.
Tatlı ve komposto iyi idi. Haşhaş tatlısı revaniyi andırıyor ama daha hafif. Komposto da eskiden aklımda kaldığı gibi az şekerli ve ağzınıza layık.
Yukarıda saydığım üç giriş, iki ana yemek ve iki kahve ile iki kişi 100 liraya çıktık.
Şahsen biraz hayal kırıklığına uğradım. Öte yandan servis iyi ve temizlik su götürmez.
DEĞERLENDİRME: * *
İki lokantada servis fiyaskosu
Benim için manevi tatminlerin en büyüğü okuyucularımın tavsiye ettiğim lokantalara gidip bana teşekkür yazması. Allah’a şükür bu zevkten pek mahrum olmuyorum.
Daha önce de belirttiğim gibi, tavsiye ettiğim bir lokantada kötü deneyim geçirenler oluyor. Ama bir olumsuz yazıya karşı genellikle beş çok olumlu yazı geliyor. O zaman durumu normal karşılıyor ve
Özay Şendir
New York Times’tan Erdoğan’a baskı çağrısı
28 Nisan 2025
Tunca Bengin
Varlığı da tehdit yokluğu da...
28 Nisan 2025
Cem Kılıç
‘Belirli süreli’ sözleşmeler hakkında her şey
28 Nisan 2025
Abdullah Karakuş
Depremin etkilerini nasıl azaltabiliriz?
28 Nisan 2025
Hakkı Öcal
Faşizm imkânsız diyorsanız, etrafınıza bakın ey ABD’liler
28 Nisan 2025