Hakan Atis

Hakan Atis

info@hakanatis.com

Tüm Yazıları

Türkiye, uluslararası arenada adından söz ettiren yarışlara ev sahipliği ediyor. Göcek Yat Kulübü, Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü, İstanbul Yelken Kulübü, Marmaris Uluslararası Yat Kulübü, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü gibi birçok kurum maviliklerde coşku rüzgârı estiriyor. Bu coşku Arkas Aegean Link Regatta ile 6 yıldır zirveye taşınıyor

"Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Onu daha çok sevmeli, daha çok yararlanmalıyız. Misyonumuz genç yelkenciler yetiştirmek, bu spora ilgi duyanlara farklı zeminlerde yelken yapma fırsatı sunabilmek.” Bu sözler çocukluk yıllarından itibaren yaşamı maviliklerde geçen Bernard Arkas’a ait. O da babası Lucien Arkas gibi denizciliğe gönül vermiş bir İzmirli. Arkas Holding’in başarı öyküleri malum. Çeşme’nin adını uluslararası arenada duyuran Arkas Aegean Link Regatta da onların eseri. Yarış tutkunlarını İzmir’in incisine çeken organizasyonun mimarı ise Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Bernard Arkas. Bu hafta onlar açısından çok tempolu ve coşkulu geçti. Perşembe günü Çeşme’de başlayan Arkas Aegean Link Regatta, bugün sona eriyor. A’dan Z’ye tüm katılımcıları kutluyorum. Derecelerden ziyade etkinliğin felsefi yönüyle ilgileniyorum. Bu nedenle Bernard Arkas’ın görüşlerini okurlarımızla paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

Yol haritası

Yarışların sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini söyleyen Bernard Arkas, ana hatlarıyla şunları vurguluyor: “Son iki senedir Türkiye’deki ekonomik seyre ve salgına rağmen rüzgâr durmaz dedik. Arkas Aegean Link Regatta’nın sürdürülebilirliğini önemsiyoruz. Çocukluğumda Çeşme’de ve İzmir Körfezi’nde yelken yapılırdı. Bu branşı tekrar sevdirmek istiyoruz. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılı olacak sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle uzun vadeli ve kalıcı projeleri hayata geçiriyoruz. Arkas MAT Sailing Team’deki tüm sportmenler kulübümüzün lisanslı sporcuları.

Yelkenin takımdaki arkadaşlarımın mesleği olmasını istiyorum, hobisi değil. Takımımız, herkesin mesleğinin yelken olduğu ve ekmeğini buradan kazandığı bir model oldu. Arkas Çeşme Yelken ve Gençlik Spor Kulübü ile geleceğin profesyonellerine altyapı hazırlıyoruz. Kısa zamanda önemli başarılara imza attık. Arkas Aegean Link Regatta ve İzmir Arkas Körfez Yarışı ile yetiştirdiğimiz gençlere profesyonellerle birlikte yarışma ortamı sağlıyoruz.”

Haberin Devamı

Sözün özü, hayatın şifresi inanmak ve başarmak. Arkas, bunun güzel örneklerinden biri. Onları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Pruvanız neta, rüzgâr kolayınıza olsun mavi yürekli dostlar.

Rüzgârın Arkas’ı geliyor

Başarı: Sahip olduğu yüksek standartlar ve deneyimli personeliyle sektörünün öncü kuruluşlarından olan IC Çeşme Marina, 2022 yılının “Mavi Bayrağını” törenle göndere çekti. Kurumun başarılı Genel Müdürü Bora Ergezgin, ekibine teşekkür ederek “Çevre uygulamalarımız ve almış olduğumuz birçok ödülle birlikte Mavi Bayrak’a sahip marina olmanın sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Standartlarımızı bu kriterlere uygun tutarak geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. Mavi Bayrak, Fransa’da 1985, AB’de 1987, Türkiye’de 1993, Avrupa dışındaki ülkelerde 2000 yılında yürürlüğe girdi. Günümüzde 30’u Avrupa’da olmak üzere toplam 48 ülkede uygulanıyor.

Haberin Devamı

Rüzgârın Arkas’ı geliyor

Tekne: Avrupa’nın gözde organizasyonlarından Cannes Yachting Festival, 6-11 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yat dünyasının prestij şöleninde Sirena Yachts, yeni modeliyle dikkatleri üzerine çekecek. Sirena 78, tasarımındaki zarafet kadar açık ve kapalı alanlarında sunduğu özelliklerle beğeni toplayacak. Tasarım harikası motor yatın uzunluğu 25, eni ise 6.5 metre.

Rüzgârın Arkas’ı geliyor

Yarış: Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası 1-4 Eylül 2022 tarihlerinde Kaş’ta gerçekleştirilecek. Yarışmaya hazırlanan milli sporcularımızdan Bilge Çingigiray da antrenmanlarını yoğun biçimde sürdürüyor. Bugüne kadar 50’den fazla ulusal ve uluslararası yarışmada madalya kazanan, ODTÜ SAS Kulubü’nün başarılı sporcusu duygularını “Benim gerçek dünyam bu. Su altıyla ilgili her şey bana mutluluk veriyor” sözleriyle dile getiriyor. Kendisini antrenmanlarında ünlü su altı fotoğrafçısı Catherine Cushenan görüntülüyor.

Rüzgârın Arkas’ı geliyor