Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Twitter’dan yaptığı açıklamada, etkinliklerin yaz boyu telafi kapsamında devam ettiğini belirterek “Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir” paylaşımında bulundu. Haydi hayırlısı diyoruz.
Veli, öğretmen ve öğrenciler gibi MEB, YÖK ve ÖSYM de üzerlerine düşen tüm görevleri ve alınması gereken tüm önlemleri, umarız fazlasıyla yerine getirir!..
Üniversiteler ne olacak?
İlk ve orta dereceli okullarda olduğu gibi yükseköğrenimi ilgilendiren ve acilen alınması gereken çok önemli kararlar var. Ve böylesi bir dönemde YÖK Başkanlığı koltuğu hâlâ belirsiz!
Görev süresi dolan Saraç’ın yerine henüz bir atama yapılmadı. Bu arada vaka sayıları hızla artıyor.
Peki üniversiteler açılmaya hazır mı?..
MEB’e bağlı okullarda olduğu gibi üniversitelerde de pandemiye yönelik yeni düzenlemelere gidildiğini söylemek abartılı olur.
Tüm planlar, herkes aşı olacak, pandemi bitecek, her şey normale dönecek ve hayata kaldığımız yerden devam edeceğiz senaryosuna göre yapıldı.
Pandemi bitmedi, hâlâ aşı olmayanlar var ve en önemlisi de göze batan bir hazırlık yok. Yine en kolay olan yol seçilip uzaktan eğitime devam mı edilecek?
Bu kadarı da artık fazla olmaz mı?..
Üniversiteler açılacaksa, barınma sorunu çözüldü mü?
Üniversiteler ile Kredi ve Yurtlar Kurumu bu konuda hangi önlemleri aldı?
Kalabalık sınıf ve amfiler seyrekleştirildi mi, tuvalet ve lavabo sayısı artırıldı mı, kiralık öğrenci evlerine yönelik bir standart getirildi mi?..
Velilerin cevabını merakla beklediği sonu ise şu: “Çocuklarımıza yurt ve ev tutalım mı, tutmayalım mı? İki yıldır zaten boşuna kira ödüyoruz, ödemeye devam edelim mi, etmeyelim mi?..”
YÖK, bu konuda kesin olmasa da ciddi bir yol haritası ortaya koymalı. Koymalı ki, arkası gelsin. Yoksa bir öğretim yılı daha hay huyla geçebilir…
İçinde bulunduğumuz yüzyılın Pandemi Yüzyılı olacağını defalarca yazdık.
Gidişat da onu gösteriyor. Ne olur artık, uzmanların bu yöndeki uyarılarını ciddiye alalım ve gereken önlemleri daha fazla zaman kaybetmeden hayata geçirelim…
50 milyonluk aile
Okullar açılmadığı sürece ülkemizde hayatın normale dönmesini beklemek abes olur. Çünkü 25 milyon öğrenci, 30 milyon veli ve 1.5 milyon öğretim elamanı ile eğitim ailesi öylesine büyük bir aile ki, orda sıkıntı varsa, ülkede sıkıntı var demektir…
Sayılı günler çok çabuk geçiyor ve eylüle çok az kaldı.
Hangi önlemler alındıysa açıklansın ki yüreğimiz ferahlasın, tek çivi çakılmadıysa da söylensin ki gereği yerine getirilsin!..
Üç maymunu oynamanın hiçbirimize bir yararı yok. Ne gerekiyorsa konuşulsun, gereği yerine getirilsin ve ne olur artık okulları açalım…
Sağlıkla, özlemle, heyecanla ve bir o kadar da güvenle…
YKS sonuçları
Ankara’dan gelen duyumlar, YKS’ye yönelik değerlendirmenin bittiği yönünde.
Peki, o zaman neden açıklanmıyor?
Eğer ikinci değerlendirme de tamamlandıysa, öğrencilere daha fazla heyecan yaşatılmamalı...
Sınav takvimine göre, YKS sonuçları 4 Ağustos’ta açıklanacak, tercihler de 8 gün sürecek.
Hazırlık ve değerlendirme süreci çok uzun ama sınav maratonunun en önemli aşaması olan tercihler için verilen süre çok kısa! Bu yüzden, eğer teknik değerlendirme tümüyle bittiyse, sonuçlar hiç zaman geçirilmeden bir an önce açıklanmalıdır. Daha önce erken açıklandığı oldu, yine açıklanabilir...
Peki, değişen ne olacak?
Tercih için ayrılan süre uzamış olur ki, bu da önemli bir avantaj!
Bu arada, bilgi amacıyla paylaşılan mevcut kılavuzda bazı kaymalar olduğuna ilişkin bilgiler var.
Bu nedenle, tercih yaparken sınav sonuçlarıyla birlikte açıklanacak olan yeni kılavuzu esas almakta yarar var...
Peki önceki yılların verileri bu yıl için bir yol gösterici olabilir mi?
Puanlar ve yüzdelik dilimler kafa karıştırabilir ama sıralamaları dikkate almak sanki daha sağlıklı olur. Sonuçları dört gözle bekleyen adaylara ve yakınlarına, sabır diliyoruz.
Alacağınız puan ne olursa olsun, genel bir değerlendirme yapmadan paniğe kapılmayın!
Sizin için zor olan sınav herkes için zordu.
Sonuçlar açıklansın, analizler yapılsın, ondan sonra aldığınız puanın ne anlama geldiğini ve nerelere girebileceğinizi düşünürsünüz...
Hayalinizdeki üniversiteye ve bölüme girmeniz ve sağlıkla okumanız dileğiyle…
Özetin özeti: MEB, YÖK ve ÖSYM çok ciddi bir samimiyet testinden geçiyor. Bakalım yeni öğretim yılına en hazırlıklı hangisi girecek?
Tunca Bengin
İsrail teröründe neredesiniz?
23 Aralık 2024
Abdullah Karakuş
‘Benim teröristim iyi’ çıkmazı
23 Aralık 2024
Hakkı Öcal
Suriye’de barışı önlemenin yolu: YPG’yi korumak
23 Aralık 2024
Eren Aka
Belediyelerin borç tartışması bitmiyor!
23 Aralık 2024
R.Hakan Kırkoğlu
2025 size ne getirecek? Yengeç | Jüpiter ile şans ve bolluk sizinle olacak
23 Aralık 2024